Fotoverslag Militracks 2012

Als afsluiter van het drukke weekend bracht uw reporter op zondag 20 mei 2012 een bezoek aan Militracks. Op Militracks staan vooral Duitse Sd.Kfz. voertuigen centraal. Onder de circa 60(!) aanwezige voertuigen waren motoren, transportvoertuigen, commandowagens, halfrupsen en tanks. En ze waren niet alleen aanwezig maar reden ook nog rond op het speciale parcours door het Liberty Park.

Na gisteren al een zeer geslaagde dag te hebben, inclusief wereldrecord, deden ze er vandaag in Overloon nog een schepje boven op. Ondanks de kans op onweersbuien was het wederom zeer druk. Gelukkig bleven de onweersbuien uit en was het met 25 graden heerlijk warm in het bos.


Ondanks dat uw reporter geen voertuigkenner is viel zijn oog toch iedere keer weer op deze static display.Naast het bekijken van of meerijden in de voertuigen was er nog veel meer te beleven in het Liberty Park. Zo was er een militaria veiling waarvan de veilingmeester een wel heel bekend gezicht had, een uitgebreide internationale militariamarkt met ongeveer 100 kramen, een demonstratie van Battle Tanks Nederland en een modelbouwwedstrijd en expositie van TWENOT.Maar de echte publiekstrekkers waren natuurlijk de rijdende Duitse Sd.Kfz. voertuigen. Iedereen die geÔnteresseerd is in de militaire techniek van de Tweede Wereldoorlog moet tijdens Militracks echt aan zijn trekken zijn gekomen!Tegen een kleine vergoeding kon het publiek zelfs meerijden in of op een voertuig naar keuze. Het publiek genoot hier zichtbaar van en de snelheid zat er in de bochten soms goed in.Militracks 2012 was dit jaar weer groter opgezet, trok 4.000 bezoekers per dag en was voor deze geÔnteresseerden een waar feest! Uw reporter maakt zich met een goed gevoel op voor het volgende evenement in het Liberty Park: Santa Fe Event op 16 en 17 juni 2012.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 20-05-2012 19:45:29