TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Leo van Aerle overleden

Helaas kwam vandaag pas het nieuws tot mij dat Leo van Aerle op 16 mei j.l. is overleden. De heer Van Aerle was een bekende geschiedschrijver over de Tweede Wereldoorlog uit Helmond. Hij was coauteur van een aantal boeken over Helmond in de oorlog, zoals 'Helmond 35 jaar bevrijd', 'Onder de beschermning van de engel Gabriel' en het boek 'Helmond in de tang genomen'.

De heer Van Aerle was verder betrokken bij een groot aantal tentoonstellingen in de regio, maar ook bij de oprichting van het museum Bevrijdende Vleugels in Best. Waar hij later ook als vrijwilliger zou gaan werken. Ook heeft hij daar zijn eigen collectie ingebracht.

27 april j.l. werd hij in het ziekenhuis benoemd als Lid in de orde van Oranje Nassau, voor alles wat hij heeft betekend voor de regionale gescheidschrijving over de Tweede Wereldoorlog. Hij overleed na een kort ziekbed op 16 mei, op 22 mei is hij in Mierlo-Hout (Helmond) begraven.

Ik heb zelf het genoegen gehad om hem een aantal keer te mogen ontmoeten in de buurt. Zijn kennis over alles wat in de omgeving is gebeurd is ongeëvenaard. Leo van Aerle zal gemist worden.

Jeroen Koppes - STIWOT, Helmond.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 26-05-2012 22:01:54