TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hoe een olympische sporter een oorlogsheld werd

De naam Louis Zamperini (1917) zal bij weinigen buiten de Verenigde Staten een belletje doen rinkelen. De hardloper deed mee aan de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn, waar hij als achtste eindigde op de 5000 meter. Maar er is meer dan enkel de sporter Zamperini.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Zamperini onderdeel uit van de bemanning van een B-24 Liberator bommenwerper en nam hij deel aan de oorlog tegen Japan in het Pacifisch gebied. Tijdens een missie crashte zijn toestel in zee en moest hij met twee anderen wekenlang zien te overleven op een reddingsvlot op de Stille Oceaan. Getergd door honger, gebrek aan drinkwater, bloeddorstige haaien en een tropische tyfoon dreven de mannen af naar vijandelijk gebied.

De Amerikaanse schrijfster Laura Hillenbrand (1967) beschreef het levensverhaal van deze bijzondere sporter. Een Nederlandse vertaling is onlangs gepubliceerd door uitgeverij Kok. Lees de recensie op Go2War2.nl en bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie.



De Zamperini legende
ISBN: 9789043507134
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
De Zamperini legende

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Go2War2.nl
  • Gepubliceerd op: 16-06-2012 19:41:27