Fotoverslag Aviodrome

Vorig jaar november werd het Aviodrome helaas failliet verklaard. Gelukkig was al snel duidelijk dat de Libťme Groep het park zou overnemen en er werden een aantal aanpassingen doorgevoerd. Uw reporter bracht vandaag een bezoekje aan het heropende Aviodrome.

Voor de geÔnteresseerden in (militaire) luchtvaart is dit park uiteraard een must! De gehele geschiedenis van de luchtvaart, van de Wright brothers, Fokker, de Eerste en Tweede Wereldoorlog tot het heden. Zelfs de ruimtevaart wordt uitvoerig behandeld.


De DC-3 'Vliegende Hollander'.

Uiteraard gaat onze interesse voornamelijk naar alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Deze wordt ook uitvoerig behandeld en vooral het gedeelte over mei 1940 is fantastisch uitgewerkt met de Fokker C.V. en de Junkers Ju 52. Leuk is ook dat je de DC-3 in kunt om een kijkje te nemen in de cockpit. Wat trouwens ook bij heel veel andere vliegtuigen, zoals de Lockheed Constellation en de Boeing 747 kan. Buiten staat naast een replica van een Spitfire ook nog een Gloster Meteor, het eerste Britse straalvliegtuig.

Helaas is de Consolidated PBY5A Catalina vliegboot niet in het museum te zien. Ze behoort tot een aparte stichting. Normaal gesproken kun je er rondvluchten mee maken vanaf het naast gelegen vliegveld. Dit jaar is de kans daarop echter erg klein omdat er een defect is met de 'electrische float-motor'. Deze moet vervangen worden waardoor de keuringen en licenties uitgesteld zijn. Momenteel is nog niet bekend wanneer ze weer gaat vliegen. Momenteel staat ze in een hangar op het vliegveld, wachtend op betere tijden...


De entree van het museum.


Een Fokker C.V.


Een Junkers Ju 52.


Een Spitfire.


Een Gloster Meteor.


De Consolidated PBY5A Catalina met links nog een DC-3.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 27-06-2012 20:41:33