Fotoverslag Militaire Luchtvaart Museum

Na een bezoekje aan het Aviodrome was het dit keer de beurt aan het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg. Het museum behandeld de gehele militaire luchtvaart van Nederland. Uiteraard ging ook dit keer de interesse van uw reporter uit naar de vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Het museum bestaat uit 2 grote hallen, de Snijdershal en de Vreeburghal. De meeste Tweede Wereldoorlog vliegtuigen staan in de eerste hal, al staat er nog een schitterend Dornier Do-24 K Watervliegtuig in de Vreeburghal. De schitterende Fokker G-1A, Fokker D.XXI en Koolhoven FK-51 zijn alle replica's, maar ze geven een mooi beeld van de Nederlandse vliegtuigen in de mei-dagen. Er is echter ook een B-25 te vinden, een Spitfire, een Mustang en nog veel meer.


De Fokker D.XXI.


De schitterende Fokker G-1A.


Een North American P-51 Mustang.


De imposante North American B-25 J Mitchell.

Bob Salto
Tijdens de zomermaanden zijn er in het museum ook theatervoorstellingen te zien. Uw reporter viel met de neus in de boter bij vlieger Bob 'Salto' van Staeveren (Pandemonia Science Theater). Een piloot van een Fokker D.XXI. Salto legt op geniale wijze aan jonge kinderen uit hoe een vliegtuig werkt, en hoe hij aan zijn bijnaam gekomen is. Mocht je in de buurt zijn, ga zeker kijken want dit mag je niet missen! Bob's 'vluchtschema' is te vinden op de website van Pandemonia.Bob Salto legt de werking van de Fokker D.XXI.

Overige vliegtuigen
Uiteraard is er naast dit alles ook nog veel andere vliegtuigen te zien. Ook is er een speciale hal vol met flightsimulators voor de kinderen.


Een opgewerkte Harvard aan het platfond.


En voor de liefhebbers een F-16.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 16-07-2012 22:01:58