Fotoverslag Wings and Wheels 2012

Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2012 stond Ursel Airfield (BelgiŽ) weer in het teken van het evenement "Wings and Wheels". Een volgens de organisatoren ideaal evenement voor de liefhebbers van militaire historiek, met land- en luchtmateriaal. Tevens een heuse militariamarkt met meer dan 400 kraampjes, staticshows van meer dan 350 oldtimers en georganiseerde rondritten. Alles omkaderd met re-enactment, amusement en muziek.

Helaas kon uw verslaggever niet aanwezig zijn. Gelukkig was Poppy Books, verkoper van nieuwe en 2e-hands boeken over militaire geschiedenis van WO1 tot het huidige Afghanistan, er wel. Dankzij de door Poppy Books toegestuurde foto's kunnen wij u dus toch een impressie van dit evenement geven.


Wings and Wheels. Een T-28 Trojan vliegtuig en verschillende militaire voertuigen geven de brede opzet van het evenement weer.De start- en landingsbaan van Ursel Airfield stond met 259 voertuigen op de intekenlijst weer vol. Te zien waren onder andere voertuigen van de merken Plymouth, Bedford, Austin, Diamond T, Land Rover, DAF, MAN, Harley Davidson en DKW.Onder een strakblauwe lucht was er vermaak voor jong en oud te vinden. Muziek, uitleg en demonstraties waren onderdeel van het programma.De naar schatting 7.000 tot 8.000 bezoekers konden genieten van reenactors in static displays en natuurlijk ijskoude versnaperingen om de warmte te trotseren.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, met dank aan: Poppy Books
  • Gepubliceerd op: 19-08-2012 18:59:32