TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Eerste Lustrum Informatiecentrum 'Slag om Arnhem'

Donderdagmiddag 13 september om 16.00 uur is het zover. Dan viert het Informatiecentrum 'Slag om Arnhem', gevestigd naast de John Frostbrug in Arnhem, haar eerste lustrum. Het Informatiecentrum is onderdeel van het Airborne Museum in Oosterbeek.

Vijf jaar geleden werd het informatiecentrum geopend om met name de eigen Arnhemse bevolking voor te lichten over wat er zich op deze plek afspeelde in september 1944. Een hevige strijd tussen de Engelsen en Duitsers om de verkeersbrug die een 'Brug te ver' bleek te zijn.

De publieksverwachting was gesteld op tussen de 2500 en 5000 bezoekers per jaar. Voor 2012 staat de teller echter al op ruim 11.000 bezoekers, waarvan ruim tweederde afkomstig is uit het buitenland. In totaal werden er in de eerste vijf jaar van het bestaan al bijna 75.000 mensen uit binnen- en buitenland door de vrijwillige medewerkers ontvangen. En dit aantal groeit nog steeds gestaag! Reden voor een feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers en alle betrokkenen. Om deze reden sluit het Informatiecentrum vrijdag om 14.30 uur voor het publiek.

Pers is echter welkom na aanmelding, zie hiervoor onderstaande link naar de website van het Airborne Museum "Hartenstein".

Gebruikte bron(nen)