TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Airborne at the Bridge

Het Informatiecentrum Slag om Arnhem bevindt zich op de noordoever van de Rijn vlakbij de John Frostbrug. Het staat dan ook op heilige grond: precies op de plek waar meer dan zestig jaar geleden zo hevig is gevochten. Het informatiecentrum was eerst ondergebracht in een gebouw dicht bij de brug. Op 30 maart 2017 is het op een nieuwe locatie vlakbij de brug geopend.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Airborne at the Bridge ontvangt 20.000e bezoeker

sep2017

Airborne at the Bridge ontvangt 20.000e bezoeker

Airborne at the Bridge is inmiddels vier en een halve maand open voor publiek en ontving op 17 augustus de 20.000e bezoeker. Het is zo belangrijk dat het verhaal van de Slag om Arnhem en de vele - vaak jonge - offers die zijn gebracht voor onze vrijheid, verteld blijft worden. Daarom zijn we zo blij met Airborne at the Bridge en al helemaal met het onverwacht grote aantal bezoekers. Fijn te zien dat onze geschiedenis leeftĒ, aldus Gerrie Elfrink wethouder van Cultuur en Erfgoed gemeente Arnhem. Bijzondere verhalen bezoekers De vrijwilligers van Airborne at the Bridge die de bezoekers ontvangen krijgen regelmatig bijzondere verhalen te horen. Theo van den Ham, coŲrdinator Airborne at the Bridge: ďlaatst vertelde een Engelse bezoeker dat zijn vader in september 1944 in Arnhem had gevochten. Zijn vader had echter nooit terug willen gaan naar Arnhem en wilde er tot zijn dood weinig over vertellen. Zijn zoon vervolgde geŽmotioneerd dat hij nu de reis maakte die zijn vader nooit had willen makenĒ.

Lees meer

Airborne at the Bridge ontvangt eerste vier weken ruim 6.000 bezoekers

mei2017

Airborne at the Bridge ontvangt eerste vier weken ruim 6.000 bezoekers

Sinds de opening van Airborne at the Bridge ontving de nieuwe dependance van het Airborne Museum ruim 6.000 bezoekers. Dit prachtige resultaat laat zien dat de herinnering aan Market Garden nog altijd levend is en vele bezoekers trekt, aldus Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk voor recreatie en toerisme.

Lees meer

Lees meer (1)