TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Airborne at the Bridge

Het Informatiecentrum Slag om Arnhem bevindt zich op de noordoever van de Rijn vlakbij de John Frostbrug. Het staat dan ook op heilige grond: precies op de plek waar meer dan zestig jaar geleden zo hevig is gevochten. Het informatiecentrum was eerst ondergebracht in een gebouw dicht bij de brug. Op 30 maart 2017 is het op een nieuwe locatie vlakbij de brug geopend.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

‘Huizenruimer’ vindt foto Sean Connery in Deventer en script van ‘Een brug te ver’

12apr

‘Huizenruimer’ vindt foto Sean Connery in Deventer en script van ‘Een brug te ver’

VIDEO - Hij vindt wel vaker bijzondere, rare en waardevolle dingen in de huizen die hij leeg haalt. Zoals een groepje opgezette vogels, die nu in huis in Diepenveen hangen.

Lees meer

Airborne at the Bridge ontvangt 20.000e bezoeker

sep2017

Airborne at the Bridge ontvangt 20.000e bezoeker

Airborne at the Bridge is inmiddels vier en een halve maand open voor publiek en ontving op 17 augustus de 20.000e bezoeker. Het is zo belangrijk dat het verhaal van de Slag om Arnhem en de vele - vaak jonge - offers die zijn gebracht voor onze vrijheid, verteld blijft worden. Daarom zijn we zo blij met Airborne at the Bridge en al helemaal met het onverwacht grote aantal bezoekers. Fijn te zien dat onze geschiedenis leeft”, aldus Gerrie Elfrink wethouder van Cultuur en Erfgoed gemeente Arnhem. Bijzondere verhalen bezoekers De vrijwilligers van Airborne at the Bridge die de bezoekers ontvangen krijgen regelmatig bijzondere verhalen te horen. Theo van den Ham, coördinator Airborne at the Bridge: “laatst vertelde een Engelse bezoeker dat zijn vader in september 1944 in Arnhem had gevochten. Zijn vader had echter nooit terug willen gaan naar Arnhem en wilde er tot zijn dood weinig over vertellen. Zijn zoon vervolgde geëmotioneerd dat hij nu de reis maakte die zijn vader nooit had willen maken”.

Lees meer

Lees meer (1)