TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Her-inwijdings ceremonie op de Algemene Begraafplaats te Amersfoort

Op de Algemene Begraafplaats te Amersfoort (Oud Leusden) zal op woensdagochtend 19 september 2012 om 11.00 uur een her-inwijdings ceremonie worden gehouden. Op de begraafplaats rusten 216 gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog die afkomstig zijn uit de gehele Britse Commonwealth.

Afgelopen maand mei werd, vóór op schema, een eenjarig project afgesloten waarbij de oorlogsgraven op de begraafplaats werden opgeknapt en waar nodig, gerestaureerd. Een fotoverslag van het project is ook op deze website te zien.

Op de begraafplaats bevinden zich de graven van 216 luchtmacht bemanningsleden uit de Tweede Wereldoorlog van de Royal Air Force, de RAF Volonteer Reserve, de Royal Australian Air Force, de Royal Canadian Air Force en van de Royal New Zealand Air Force. Velen sneuvelden toen hun vliegtuigen werden neergeschoten terwijl zij op de terugweg waren van hun bombardementsvluchten boven Duitsland.

Gebruikte bron(nen)