TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Oud-Leusden (Rusthof)

Er zijn 226 Commonwealth Oorlogsgraven en 6 Poolse Oorlogsgraven. Het betreft hier vrijwel geheel bemanningsleden van neergestorte vliegtuigen.

Deze begraafplaats wordt beheerd door de gemeente Amersfoort maar ligt net op het grondgebied van de buurgemeente Leusden (of Oud-Leusden).
Op deze begraafplaats rusten zo'n 400 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Buiten deze graven liggen er enkele graven van uit de Eerste Wereldoorlog en zelfs een Amerikaans oorlogsgraf uit de Vietnamoorlog.

De begraafplaats is in 2012 volledig gerenoveerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Gesneuvelden in steen

52.128223, 5.37769

Nieuw grafregister voor Sovjet Ereveld in Leusden

sep2022

Nieuw grafregister voor Sovjet Ereveld in Leusden

Op het Sovjet Ereveld in Leusden zijn vanaf vandaag voor het eerst na 74 jaar de namen te raadplegen van de oorlogsslachtoffers die er begraven liggen.

Lees meer

Kaarsje bij elk oorlogsgraf op begraafplaats Leusden dankzij actie op Kerstavond

dec2018

Kaarsje bij elk oorlogsgraf op begraafplaats Leusden dankzij actie op Kerstavond

LEUSDEN - Op Begraafplaats Rusthof en het nabijgelegen Russisch Ereveld in Leusden staat vanavond bij elk graf van een oorlogsslachtoffer een kaarsje. Het gaat om een actie van de begraafplaats en vrijwilligers van Stichting Russisch Ereveld die ervoor gezorgd hebben dat geen enkel oorlogsgraf op Kerstavond in het donker staat.

Lees meer

Lees meer (61)