TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Oud-Leusden (Rusthof)

Er zijn 226 Commonwealth Oorlogsgraven en 6 Poolse Oorlogsgraven. Het betreft hier vrijwel geheel bemanningsleden van neergestorte vliegtuigen.

Deze Begraafplaats wordt beheerd door de gemeente Amersfoort maar ligt net op het grondgebied van de buurgemeente Leusden (of Oud-Leusden).
Op deze begraafplaats rusten zo'n 400 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Buiten deze graven liggen er enkele graven van uit de Eerste Wereldoorlog en zelfs een Amerikaans oorlogsgraf uit de Vietnamoorlog.

De Begraafplaats is in 2012 volledig gerenoveerd, voor meer informatie over deze renovatie verwijzen we u graag door naar het artikel op wo2actueel.nl. U vindt de link naar dit artikel onderaan deze pagina. Bovendien toont foto 5 de oude situatie.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Gesneuvelden in steen
Kaarsje bij elk oorlogsgraf op begraafplaats Leusden dankzij actie op Kerstavond

dec2018

Kaarsje bij elk oorlogsgraf op begraafplaats Leusden dankzij actie op Kerstavond

LEUSDEN - Op Begraafplaats Rusthof en het nabijgelegen Russisch Ereveld in Leusden staat vanavond bij elk graf van een oorlogsslachtoffer een kaarsje. Het gaat om een actie van de begraafplaats en vrijwilligers van Stichting Russisch Ereveld die ervoor gezorgd hebben dat geen enkel oorlogsgraf op Kerstavond in het donker staat.

Lees meer

Her-inwijdings ceremonie op de Algemene Begraafplaats te Amersfoort

sep2012

Her-inwijdings ceremonie op de Algemene Begraafplaats te Amersfoort

Op de Algemene Begraafplaats te Amersfoort (Oud Leusden) zal op woensdagochtend 19 september 2012 om 11.00 uur een her-inwijdings ceremonie worden gehouden. Op de begraafplaats rusten 216 gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog die afkomstig zijn uit de gehele Britse Commonwealth.

Lees meer

Lees meer (9)