TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lezing met Charles Lewinsky

Op woensdagavond 3 oktober, heeft BorderKitchen Charles Lewinsky te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek Terugkeer ongewenst. Charles Lewinsky (Zürich, 1946) heeft jarenlang gewerkt als dramaturg, regisseur en redacteur, en schrijft romans, toneelstukken en televisiescripts. Zijn Het lot van de familie Meijer was een regelrechte bestseller in Nederland.

Terugkeer ongewenst (oorspronkelijke titel: Gerron) vertelt het waargebeurde verhaal van de Joodse acteur Kurt Gerron. Hij speelde in het theater bij Max Reinhardt en Bertolt Brecht ­̶ is bijvoorbeeld degene die ‘Macky Messer’ zingt in de Dreigroschenoper ̶ en ook in vele stomme films. Toen de geluidsfilm opkwam bleef hij een gevraagd acteur. Zo acteerde hij onder meer in Die Drei von der Tankstelle (van Heinz Rühmann) en Joseph von Sternbergs Der blaue Engel. Daarnaast was Gerron zelf actief als regisseur. Toen bij de UFA, de belangrijkste filmstudio van Duitsland, Joden niet langer welkom waren, ging hij in ballingschap in Nederland. In 1944 werd hij naar Theresienstadt gedeporteerd. Daar wordt hij voor een afschuwelijk dilemma geplaatst ̶ Terugkeer ongewenst volgt hem terwijl hij in het concentratiekamp terugkijkt op zijn leven.

Charles Lewinsky zal worden geïnterviewd ̶ in het Engels ̶ door Wim Brands
Locatie: Pulchri, Lange Voorhout 15, Den Haag.
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: normale prijs ? 7,50
Reserveren via: 070-3462355 (ma-vrij) of info@BorderKitchen.nl

Gebruikte bron(nen)

  • Overgenomen van: BorderKitchen
  • Gepubliceerd op: 25-09-2012 20:33:17