TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bustocht langs Joodse werkkampen in Drenthe en Overijssel

Duizenden Joodse mannen zijn in de periode januari - oktober 1942 als dwangarbeider tewerkgesteld in werkkampen, gelegen in voornamelijk Noord- en Oost-Nederland. Deze werkkampen vormden het voorportaal van kamp Westerbork. Op 2, 3 en 4 oktober 1942 werden de Joodse dwangarbeiders met hun familieleden doorgestuurd naar kamp Westerbork. De meesten van hen werden vermoord in de kampen in Oost-Europa.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork organiseert op woensdag 3 oktober a.s. een cultuurhistorische bustocht langs sporen van Joodse werkkampen in Drenthe en Overijssel. De locaties van voormalige kampen bij Dalfsen en Staphorst worden bezocht, en ter plekke worden inleidingen en/of voordrachten gegeven.

De bustocht begint om 11.45 uur in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en eindigt daar rond 17.00 uur. De deelnamekosten bedragen € 32,50 per persoon. Daarbij zijn koffie/thee, een lunch en afsluitend drankje inbegrepen. Houdt u rekening dat een deel van de activiteiten buiten zal plaats vinden.

Opgave vooraf is noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op 0593-592600 of per email naar info@kampwesterbork.nl

Gebruikte bron(nen)