Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven in het kamp verteld. Het persoonlijke verhaal staat centraal: films, verhalen, voorwerpen en brieven geven een veelheid aan indrukken. Een orginele barakwand, een film die in 1944 in het kamp werd gemaakt, een trompet waarop in Auschwitz werd gespeeld.

De belevenissen van individuele families zijn in gevarieerde presentaties vastgelegd en geven een aangrijpend beeld van de vervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Tegen beter weten in
Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Ondergang
Hitlers Holocaust
Tussen de barakken...
Encyclopedie van de Holocaust

18okt

Directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork gaat weg

Directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Dirk Mulder, maakte woensdagochtend bekend dat hij in juli stopt met werken. De geboren Oost-Groninger heeft dan de pensioenleeftijd bereikt en wil het stokje doorgeven.

Lees meer

5aug

IJzeren frame originele treinwagon op voormalig spoortracť Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is langere tijd op zoek naar originele wagons die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt voor het transport van Joden naar de vernietigingskampen in het oosten van Europa. Deze speurtocht heeft tot nu toe vijf goederenwagons en een personenrijtuig opgeleverd. Twee daarvan zijn inmiddels gerestaureerd en staan op het kampterrein.Ö

Lees meer