In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt over het leven in het kamp verteld. Het persoonlijke verhaal staat centraal: films, verhalen, voorwerpen en brieven geven een veelheid aan indrukken. Een orginele barakwand, een film die in 1944 in het kamp werd gemaakt, een trompet waarop in Auschwitz werd gespeeld.

De belevenissen van individuele families zijn in gevarieerde presentaties vastgelegd en geven een aangrijpend beeld van de vervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Ondergang
Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Hitlers Holocaust
Tussen de barakken...
Tegen beter weten in
Encyclopedie van de Holocaust

15jul

Alle namen van slachtoffers van de Holocaust opgeschreven

Amsterdamse kunstenaar Bart Domburg schreef de namen van alle uit Nederland weggevoerde Joden, Sinti en Roma op 29 vellen in het monumentale werk De Namen. De installatie zal op 26 januari 2018 gepresenteerd worden in het museum van Kamp Westerbork. Aanstaande zaterdag en zondag krijgen de Vrienden van het Herinneringscentrum alvast een indruk van het werk door middel van een korte film tijdens de Vriendendagen.

Lees meer

13jul

Nieuw namenboek Joodse slachtoffers WOII

Na jaren onderzoek komt er een volledig herziene uitgave van In Memoriam (1995), waarin uit Nederland gedeporteerde Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog zijn vermeld. Het nieuwe boek wordt zaterdag door het Herinneringscentrum Kamp Westerbork aangekondigd.

Lees meer