TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Liberation Route te gast bij Europees parlement

De Stadsregio Arnhem Nijmegen organiseert op 9 oktober 2012 tijdens de Open Days van de Europese Unie in Brussel de themabijeenkomst "2014-2015: Europe commemorates 70 years after WWII. From memory to history: The importance for today's Europe".

Centraal staat de betekenis van de Tweede Wereldoorlog voor het hedendaagse Europa. De Stadsregio Arnhem Nijmegen benut in aanloop naar 2014 en 2015 deze bijeenkomst om meer bewustzijn te creëren rond het herdenken en de omslag in het herdenken; from memory to history. Gastheer is burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Eregast en spreker is de heer Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement.

Tijdens de bijeenkomst presenteren de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Gemeente Arnhem, Gemeente Nijmegen en RBT KAN de Liberation Route Europa. Overheden, musea, bedrijven, bureaus voor toerisme en kennisinstellingen uit Zuid Engeland, Normandië, Ardennen, Kreis Duren/Rureifel, Berlijn en Polen werken samen aan het verbinden van belangrijke locaties uit de laatste fase van WO2. Doel van de Liberation Route Europe is door Europese samenwerking meer bewustzijn over vrijheid te creëren en gebeurtenissen tijdens WO2 met innovatieve media door te geven aan jongere generaties. Na de presentatie door Jurriaan de Mol, directeur van RBT KAN, volgt er een debat. Europese experts uit de journalistiek, cultuur, wetenschap en politiek bespreken de ontwikkeling van 'memory to history' en de vraag hoe in de toekomst een oorlog te herdenken die een onuitwisbare invloed heeft gehad op de Europese identiteit . Ook wordt er gesproken over het belang en de mogelijkheden van Europese samenwerking rondom dit thema.

De presentatie en het debat vinden plaats in de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie te Brussel. Kijk voor meer informatie over de Liberation Route op liberationroute.com.

Gebruikte bron(nen)

  • Overgenomen van: RBT KAN
  • Gepubliceerd op: 03-10-2012 19:02:04