TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herdenking verzetsstrijders Kamp Amersfoort

Op 16 oktober wordt herdacht dat - precies 70 jaar geleden - 15 mannen door de Duitse bezetter werden gefusilleerd. Belangstellenden kunnen deze herdenking bijwonen.

Nabestaanden en vertegenwoordigers van diverse organisaties, waaronder de Gemeente Woudenberg, het Voormalig Verzet en de stichtingen Gijzelaars Beekvliet en Haaren en Kamp Amersfoort, zullen in de gemeente Woudenberg herdenken dat op 16 oktober 1942 twaalf politieke gevangenen uit Kamp Amersfoort door de bezetters om het leven werden gebracht. Met hen werden drie gijzelaars uit de gijzelaarskampen te Haaren en Sint Michielsgestel - allen verbonden aan de SDAP en de vakcentrale NVV - om het leven gebracht.

De Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren - met medewerking van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort - nodigt U uit tot het bijwonen van deze herdenking. De herdenking vangt aan om 12.00 uur. Bij de herdenking zal er gelegenheid zijn tot het leggen van bloemen.

Voorafgaande aan de herdenking zullen wij bijeenkomen tussen 11.00 en 11.30 uur in Restaurant Bergzicht ("Aart Jansen"), Doornseweg 23, te Woudenberg. U vindt deze gelegenheid aan de weg tussen Maarn en Amersfoort (komende uit de richting Maarn aan Uw linkerhand). Vandaar begeven wij ons gezamenlijk per auto naar de gedenkplaats. Wij wijzen U erop, dat de directe omgeving van de gedenkplaats ongebaand en soms moeilijk begaanbaar terrein is.

Gebruikte bron(nen)