TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Britse soldaat geborgen uit veldgraf

De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) heeft ten noorden van Bemmel de stoffelijke resten van een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog geborgen. Het veldgraf werd in een weiland aangetroffen tijdens de aanleg van een sloot. Het is de tweede vondst van een Britse soldaat in korte tijd.

De Britse autoriteiten zijn inmiddels over de vondst geïnformeerd. In het laboratorium van de BIDKL in Soesterberg wordt geprobeerd de identiteit van de soldaat te achterhalen, om zo voor zijn nabestaanden een einde te maken aan de jarenlange onzekerheid over zijn lot.

Market Garden
De BIDKL gaat er voorlopig van uit dat de soldaat is gesneuveld in de nadagen van Operatie Market Garden en diende bij de Britse 50th (Northumbrian) Infantry Division. In september en oktober 1944 leverden deze grondtroepen rond Bemmel zware gevechten met Duitse eenheden. Deze voerden een tegenaanval uit op het geallieerde bruggenhoofd ten noorden van Nijmegen.

Gebruikte bron(nen)