TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kamp Vught staat stil bij kinderrechten

Op dinsdag 20 november - de Dag van de Rechten van het Kind - organiseert Amnesty International in samenwerking met Nationaal Monument Kamp Vught voor het eerst een lampionnentocht door de gemeente Vught.

De tocht is tevens ter nagedachtenis aan het beruchte kindertransport vanuit Kamp Vught naar Sobibor in juni 1943. Alle Vughtse basisscholen hebben hun medewerking ter promotie van de tocht toegezegd. Scholieren uit de bovenbouw en hun ouders kunnen deelnemen. De kinderen ontvangen een lampion en belangstellenden zijn welkom om mee te lopen.

Oud-gevangene van Kamp Vught Ernst Verduin houdt op 20 november voorafgaand aan de wandeling een toespraak, waarin hij een brug slaat naar de Dag van de Rechten van het Kind. De burgemeester van Vught, R.J. van de Mortel levert ook een bijdrage aan het programma. Bij de afsluiting laten zij symbolisch een droomballon op.

Sam den Ouden uit Cromvoirt (voorleeskampioen van de gemeente Vught) draagt een gedicht voor. De muzikale omlijsting van deze avond wordt verzorgd door de jonge Vughtse violist Gerard Spronk, o.m. finalist in het Prinses Christina Concours.

De ontvangst is vanaf 18.30 uur op Landgoed Huize Bergen, Glorieuxlaan 1 in Vught. Het programma begint om 19.00 uur (einde 20.30 uur) en loopt vanaf Huize Bergen via het Reeburgpark richting het station. Bewoners langs de route wordt gevraagd kaarsjes voor het raam of in de tuin te plaatsen. Verschillende bedrijven, zoals Huize Bergen en de ABN AMRO Bank, verlenen hun medewerking aan deze activiteit met vrijwilligers of door sponsoring.

Aanmelding voor deelname wordt verzocht via amnestyvught@gmail.com in verband met de organisatie.

Gebruikte bron(nen)