TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Concertdiner voor Barak 1B in Conferentiehotel Guldenberg

Op zaterdag 15 december is er in Conferentiehotel Guldenberg in Helvoirt een bijzonder concertdiner in het kader van de actie ‘Barak 1B onder dak’, waarvoor een aantal vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught uiteenlopende activiteiten organiseren, zoals het succesvolle benefietconcert van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. De inkomsten van het diner in kerstsfeer komen ten goede aan de inrichting van barak 1B, die in 2013 wordt geopend door Nationaal Monument Kamp Vught.

De bekende mezzo-sopraan Ariane Kievits treedt tussen drie gangen op met pianiste Caecilia Boschman. Zij brengen beroemde aria’s uit het operarepertoire. Ariane Kievits: “We hebben gekozen voor het thema ‘onbereikbare liefde’, omdat dat ook gespeeld moet hebben in de harten van de mensen die in Kamp Vught zaten. Of het nu om liefde ging voor een ouder, kind, of geliefde.”

Hoorspel- en stemacteur en oud-NOS presentator Donald de Marcas draagt fragmenten voor uit (dag-)boeken en gedichten van voormalige gevangenen van Kamp Vught. Een avond om het goede doel te steunen én te genieten van een goed diner, sfeervolle muziek en persoonlijke verhalen over de liefde in oorlogstijd.

Deelname aan het concertdiner (17.30 tot 22.30 uur) is 125 euro (inclusief consumpties). Reserveren is mogelijk via www.barak1b.nl en www.nmkampvught.nl tot 1 december.

Gebruikte bron(nen)