TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jeugdherinneringen aan de oorlog in Rotterdam gebundeld

In het dit najaar verschenen boek “Een zware last op jonge schouders” zijn jeugdherinneringen aan de oorlog in Rotterdam gebundeld. Het boek werd geschreven door Eddy van Driel.

De negenenvijftigjarige in Rotterdam-Zuid geboren auteur werkt bij de Rotterdamse Zeehavenpolitie maar daarnaast is hij onafhankelijk onderzoeker naar de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1996 schreef hij verschillende fictieve verhalen die vrijwel altijd gerelateerd waren aan de Tweede Wereldoorlog. Een stukje vaderlandse geschiedenis dat hem van jongs af aan heeft geïnteresseerd.

In 2007 werd zijn kennis aangewend om een onderzoek te doen naar de moord op vijf Vlaardingse mannen die volgens de Duitse commandant op 26 oktober 1944 op de vlucht waren doodgeschoten. Twee jaar lang duurden het onderzoek en de vele interviews, die resulteerden in het boek: “Overleven onder een andere orde”. Daarna werd hij gevraagd te assisteren bij het maken van het boek “Heijplaat in verzet”.

Naar aanleiding van de vele interviews met mensen die als kinderen de oorlog hebben meegemaakt, kreeg hij het idee deze verhalen vast te leggen. Een dertigtal mensen uit het Rijnmondgebied reageerden op zijn informatieverzoeken in de diverse media. Het resulteerde in meer dan 130 lange en korte verhalen.

Op 9 november 2012 ontving Burgemeester Ahmed Aboutaleb een eerste exemplaar van het boek. Het boek is verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Een zware last op jonge schouders
ISBN: 9789087593056
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Een zware last op jonge schouders

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Eddy van Driel
  • Gepubliceerd op: 20-11-2012 20:15:40