TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boekpresentatie "De jongste van de achttien doden"

Op 28 november 2012 vindt de boekpresentatie plaats van "De jongste van de achttien doden" van Peter de Knegt. Hierin beschrijft De Knegt het leven van George den Boon, een van de verzetsstrijders die op 13 maart 1941 is gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte, en die Jan Campert eert in zijn gedicht ‘De Achttien Dooden’.

U bent welkom vanaf 15.00 uur in de Ichtuskerk in Lekkerkerk. Het programma begint om 15.30 uur. Sprekers zijn onder meer de heer J.C.H.L. Borghouts, voorzitter van de Stichting Geuzenverzet 1940-1945, de heer W. Bos, bestuurslid van de Stichting Oranjehotel en mevrouw B.F.A. van der Kluit, burgemeester van Nederlek.

Na afloop van het programma signeren Peter de Knegt en Georges zus Tonny Littel-den Boon. Zij was de belangrijkste bron van de meeste verhalen in dit boek. De toegang is voor een ieder vrij. Wel graag uw komst uiterlijk 21 november melden bij Peter de Knegt: knegt229@planet.nl

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Peter de Knegt
  • Gepubliceerd op: 20-11-2012 20:43:09