TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Inhoudsopgave Wereld in Oorlog #30

Wereld in Oorlog vertelt opmerkelijke, aangrijpende en dramatische verhalen achter belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en militaire operaties in de recente oorlogsgeschiedenis. Het accent ligt daarbij op WOI en WOII. In het november/december nummer van Wereld in Oorlog vindt u de volgende artikelen:

• “Muiterij!” Eric R.J. Wils beschrijft de gebeurtenissen in het voorjaar van 1917 aan de Chemin des Dames, die veelal als het dieptepunt van de Franse strijd in de Grote Oorlog worden beschouwd en onder de kop ‘muiterijen’ de geschiedenis zijn ingegaan.

• “XX: een uitzonderlijk Jodentransport.” De reddingsactie op het XXste Transport naar Auschwitz staat samen met de opstand in het getto van Warschau symbool voor het Joods verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een spannend verhaal van Marc Michiels.

• “Over Vlaamse wegen.” Stephan van Meulebrouck bezocht het museum ‘In Flanders Fields’ in Ieper voor een digitale verkenning van het Vlaamse oorlogslandschap, om vervolgens in en rond de stad op zoek te gaan naar stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog.

• “Adolf Hitler in de Eerste Wereldoorlog” is een artikel van Max van der Schriek over korporaal Hitlers oorlogsjaren en Ruud Bruyns gaat in 'De korporaal uit Bohemen' in op de vraag hoe de buitenlander Hitler staatshoofd van Duitsland kon worden.

En meer...


Nieuwsgierig geworden maar (nog) geen abonnee?
Zie: www.bladenbox.nl of bel 0900-226 52 63. U schriftelijk aanmelden kan natuurlijk ook: Abonnementenland, Postbus 20, 1910 AA Uitgeest. Losse nummers zijn verkrijgbaar via www.magvilla.nl. De I-Pad versie van Wereld in Oorlog is via www.magzine.nu verkrijgbaar.

Gebruikte bron(nen)