TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Go2War2.nl besteedt aandacht aan 65 jaar D-Day

Gepubliceerd op: 31 mei 2009


Op 6 juni aanstaande is het precies 65 jaar geleden dat de geallieerde invasie in Normandië plaatsvond. Veteranen, hoogwaardigheidsbekleders – waaronder president Obama – en andere belangstellenden reizen af naar Normandië om stil te staan bij deze geschiedenisbepalende dag. Ook door het team van Go2War2.nl wordt niet voorbij gegaan aan deze herdenking. Niet alleen is er volop informatie over D-Day/operatie Overlord te vinden op onze website, maar ook verzorgen we van 1 t/m 6 juni een dagelijkse column op Fok! over verschillende aspecten rondom deze historische dag.

FOK! is een druk bezochte Nederlandstalige website en online gemeenschap met grotendeels actuele inhoud (nieuws, recensies, columns, polls en een forum). Door onze columns hier te publiceren willen we de herdenking van D-Day onder de aandacht brengen van een groot (en jong) publiek. Dit sluit nauw aan bij de doelstelling van STIWOT: het bevorderen van kennis over de Tweede Wereldoorlog bij een breed publiek.

In de columns wordt onder andere het verhaal een Amerikaanse Airbornesoldaat beschreven, die verantwoordelijk was voor de dood van de eerste Duitse generaal die sneuvelde tijdens de slag in Normandië. Ook is er aandacht voor de Amerikaanse landingen op Omaha Beach waar circa 3.000 Amerikanen omkwamen tijdens een bloedige strijd. Breng dus de eerste zes dagen van juni dagelijks een bezoek aan Fok! om onze columns te lezen.

- 1 juni: Eisenhowers Order of the Day
- 2 juni: Opblaastanks en nepdivisies
- 3 juni: De sprong in het duister
- 4 juni: Pointe du Hoc
- 5 juni: Omaha Beach
- 6 juni: De Balans

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 31-05-2009 00:00:00