TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag boekpresentatie "De jongste van de achttien doden"

Op woensdag 28 november 2012 kwamen ruim 150 gasten bijeen in de Ichthuskerk te Lekkerkerk voor de presentatie van het boek van Peter de Knegt met de titel “De Jongste Van De Achttien Doden”.

Het boek gaat over George den Boon, inwoner van Lekkerkerk, verzetsstrijder en gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. George was het jongste slachtoffer van de achttien gefusilleerde Nederlanders. Meer is te lezen in een artikel van Vincent Krabbendam, getiteld: Een boek van binnenuit.


Een volle zaal met gasten.


Anton Littel declameert “De Achttien Dooden” van Jan Campert. Daarnaast Tonny Littel-den Boon, jongste zus van George den Boom, aan het woord.


De heer Harry Borghouts, voorzitter Stichting Geuzenverzet. Daarnaast de heer Wim Bos, bestuurslid Stichting Oranjehotel


Gezichten spreken boekdelen van de aandachtige luisteraars.


Mevrouw Trix van der Kluit, Burgermeester van Nederlek. Daarnaast Henk den Boon (neef van George) draagt voor uit het boek.


Corine Rietveld-den Boon (nicht van George) draagt voor uit het boek. Daarnaast declamatie “Ongenoemde doden” van Yge Foppema door Anton Littel


Tonny Littel-den Boon (jongste zus van George) ontvangt het eerste boek van schrijver Peter de Knegt. Daarnaast het boek.


De reservering en verkoop verloopt prima.


De schrijver Peter de Knegt signeert het boek.


’s Morgens eerst naar SBS6 en ’s avonds nog naar de lokale RTV Vrolek.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Bert Deelman
  • Gepubliceerd op: 08-12-2012 16:43:15