TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Go2War2.nl recenseert "Gezocht: Codebrekers"

Ergens verborgen in de Beierse Alpen zou zich een schat bevinden, bestaande uit een verzameling goud en Hitlers persoonlijke diamantencollectie. Een nog altijd niet ontcijferde schatkaart, in de vorm van een vel bladmuziek, wijst de weg.



Het bovenstaande klinkt als het scenario van een spannende avonturenfilm, maar journalist Karl Hammer (schrijver van o.a. “De grootste kunstroof uit de geschiedenis”) is ervan overtuigd dat zowel de schat als de schatkaart geen verzinsels zijn. De afgelopen jaren besteedde hij veel tijd aan het kraken van de code en het speuren naar aanwijzingen in de omgeving van Mittenwald, waar de kostbaarheden ergens verstopt zouden zijn.

De schatzoeker liep vast met het ontcijferen van de code. Hij schakelde de hulp in van de media die in december 2012 bekend maakten dat Hammer 12.000 euro uitlooft voor diegene die de code kraakt en de schat vindt. Alle benodigde (achtergrond)informatie is te vinden in zijn boek “Gezocht: Codebrekers”.

Lees de recensie op Go2War2.nl. Wilt u kans maken op een exemplaar van dit boek? Doe dan tot 31 januari 2013 mee aan de miniquiz.

Gezocht: Codebrekers
Speurtocht naar Hitlers goud en diamanten
ISBN: 9789038922263
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Gezocht: Codebrekers

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Go2War2.nl
  • Gepubliceerd op: 01-01-2013 11:05:32