TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dochter van "foute" vader geeft theaterconcert

De vader van Leoni Jansen is 'fout' geweest in de oorlog. Hij heeft het haar zelf verteld toen ze zestien was, heel summier. In 2008, tien jaar na zijn dood, wandelde Leoni naar Santiago de Compostella en op een dag liep haar vader met haar mee. Vanaf die tijd werd ze nieuwsgierig naar hem, zijn geschiedenis, zijn keuzes. Afgelopen jaar reisde zij hem na, onder andere naar Tunesië, waar hij vocht in het Afrika Korps onder generaal Erwin Rommel. Ze ging naar Texas, waar haar vader twee jaar lang als krijgsgevangene tussen de zwarte katoenplukkers werkte.

Drieluik
Overal probeert Leoni Jansen een stukje van de puzzel te vinden: ze onderzoekt, filmt en neemt muziek mee. Hoe heeft zijn keuze het leven van vader en dochter getekend? Wat is goed en fout, toen en nu? Een indrukwekkend verhaal in woord, beeld en muziek. Met Geheim sluit Leoni Jansen min of meer een drieluik af, na Second Wind over haar persoonlijke tocht naar Santiago de Compostella en The Third Road over haar moeder.

Over The Third Road schreef de GPD: ‘Met gitaren, subtiel slagwerk en het kleurenpalet van de vleugel krijgen de liedjes vlees; de ziel komt van de zangeres met een heerlijke, heldere stem. De zangeres heeft een prettige rijpheid die het totaal diepte en ook wat drama geeft.’

Behalve een begenadigd zangeres, begeleidt en regisseert Leoni Jansen diverse theaterconcerten (van onder meer Eric Vaarzon Morel, Izaline Calister, Room Eleven en Sensuàl) en is ze verantwoordelijk voor de succesvolle, Afrikaanse theaterprogramma’s The African Mama’s en de Daughters of Africa.

Reserveren
Nationaal Monument Kamp Vught is op vrijdag 8 februari geopend vanaf 19.00 uur; aanvang voorstelling 20.00 uur. Reserveren is mogelijk via www.nmkampvught.nl; de entree is 12,50 euro (Vriend van NM Kamp Vught/ Kunststichting Vught: 10 euro). U kunt de kaartjes afhalen op 8 februari vanaf 19.00 uur. Dan is ook de nieuwe expositie ‘Wally van Hall – bankier van het verzet’ te zien.

Gebruikte bron(nen)