TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Operation Market Garden 2014

Het Platform Market Garden biedt organisaties, verenigingen en stichtingen, die evenementen organiseren rondom operatie Market Garden, een platform om door overleg en samenwerking deze evenementen onderling af te stemmen, te coördineren en te verbeteren.

Vanuit het Platform Market Garden is het idee ontstaan om in september 2014 een mega-evenement te organiseren om te herdenken dat 70 jaar geleden operatie Market Garden plaats vond; de grootste militaire operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog en de luchtlandingsoperatie ooit.

Onderdelen zijn o.a. historische militaire voertuigen en vliegtuigen, amfibische operaties, levende geschiedenis/reenactment, paradroppingen, herdenkingen en kransleggingen etc etc. Voor de organisatie is een aparte stichting opgericht: stichting Operatie Market Garden 2014. Hierin werken de deelnemers van het Platform en andere partijen samen! Alle bijzonderheden vindt u op de website van het evenement.

Gebruikte bron(nen)