TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Soldaat van IJmuiden 2013

Op zaterdag 30 maart en zondag 31 maart vind het jaarlijkse re-enactmentevent plaats op het Forteiland IJmuiden. In 2013 bestaat het Forteiland niet alleen 125 jaar, maar tijdens dit spannende weekend kunt u ons helpen de Soldaat van IJmuiden te vinden.

Vanaf het moment dat u op de kop van de haven in IJmuiden op de rondvaartboot koningin Emma stapt begint uw avontuur. Op de steiger ervaart u hoe de soldaten anno 1900 werden ontvangen op het Fort en tijdens uw bezoek zult u vervolgens een reis maken door de tijd. U ervaart het aankomen, van veelal jonge soldaten, op het Pantserfort, wat was de dagelijkse routine van de soldaten op het Fort. Vervolgens belandt u in de Tweede Wereldoorlog en ziet hoe de bezetter de gevreesde spion "de soldaat van IJmuiden" probeert te ontmaskeren. Dit is ook uw kans om uw vaardigheid "hoe herken ik een spion" kunt testen.

Kortom een dag op het Fort IJmuiden om nooit te vergeten. Beide dagen zijn we geopend van 11.00 – 17.15 uur.

Gebruikte bron(nen)