TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Forteiland IJmuiden

Het Forteiland IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Dit Zeeforteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam. Het prachtige, half ondergrondse fort is het grootste van de Stelling en een UNESCO-wereldmonument. In de Tweede Wereldoorlog maakte het Forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van de later gebouwde bunkers verklaart.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.465318, 4.577136

De Soldaat van IJmuiden 2013

jan2013

De Soldaat van IJmuiden 2013

Op zaterdag 30 maart en zondag 31 maart vind het jaarlijkse re-enactmentevent plaats op het Forteiland IJmuiden. In 2013 bestaat het Forteiland niet alleen 125 jaar, maar tijdens dit spannende weekend kunt u ons helpen de Soldaat van IJmuiden te vinden.

Lees meer

Verzetsstrijders Tweede Wereldoorlog op Forteiland IJmuiden

okt2012

Verzetsstrijders Tweede Wereldoorlog op Forteiland IJmuiden

Zondag 7 oktober 2012 wordt een unieke dag op het Forteiland IJmuiden met twee speciale programma’s over het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer