Het Forteiland IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Dit Zeeforteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam. Het prachtige, half ondergrondse fort is het grootste van de Stelling en een UNESCO-wereldmonument. In de Tweede Wereldoorlog maakte het Forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van de later gebouwde bunkers verklaart.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

mrt2013

Honderden bezoekers re-enactment Forteiland IJmuiden

IJMUIDEN - Ruim 300 bezoekers brachten zaterdag een bezoek aan de re-enactment op Forteiland in IJmuiden. Daar liepen ruim 150 acteurs in uniformen uit de Tweede Wereldoorlog: Duitsers, Engelsen, Amerikanen, maar ook Nederlands en Frans verzet, en marechaussee van voor de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

mrt2013

Acteurs spelen soldatenleven na Forteiland

IJMUIDEN - Honderdvijftig acteurs in militaire uniformen met levensechte wapens en militaire voertuigen zijn zaterdag 30 en zondag 31 maart te vinden op Forteiland in IJmuiden. In de IJmuider Courant van donderdag 14 maart zit een kortingsbon.

Lees meer