TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The First Hit 2013

In het weekend van 14 December 2013 wordt door WWII united reenactors het evenement "The First Hit" georganiseerd. Dit evenement zal in het teken staan van de gevechten in het centrum van het Ardennenoffensief.

Voorgaande jaren hebben we met +- 150 deelnemers, als onderdelen van een Armored division geweldige evenementen mogen beleven. Op 12,13,14 & 15 December 2013 starten we met een geheel nieuwe uitbeelding. Dit jaar en ook in December 2014 gaan we draaien als een Rifle company van een Infantry division. We zullen weer gaan voor een zeer gevarieerd programma met o.a.: tacticals, ceremonies, publieksbattles en een Classe A Party.

We hebben gekozen voor de naam "The First Hit" omdat het thema van de uitbeelding een van de ingegraven infantry company's zal zijn die de eerste klappen van het Duitse Ardennenoffensief hebben opgevangen. Iedereen kent de beroemde verdediging van Bastogne, maar zonder de onbekende maar zeer moedige vertragende acties van de regular infantyman aan het Ardennen front, waren de gealieerden niet eens in staat geweest de benodigde versterkingen op tijd aan te voeren. Naast een heuse Amerikaanse company bouwen we ook een Duitse Company, deze laatste zal weer voor de nodige weerstand zorgen in het prachtige Ardennenlandschap.

Zoals jullie inmiddels van ons gewend zijn zullen we de eenheid; (manschappen, wapens, uitrusting, voertuigen) zo authentiek mogelijk, volgens de TO&E opbouwen. Dit houd in dat eenieder een onmisbare schakel van de eenheid is.

Gebruikte bron(nen)