TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Minister van Defensie geeft startschot bouw nieuw Nationaal Militair Museum

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert verricht 25 januari 2013 de eerste bouwhandeling van het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het museum zal de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst belichten met een bijzondere collectie, persoonlijke verhalen van militairen en spectaculaire visualisaties.

Eind 2014 zal het museum zijn deuren openen voor het grote publiek op het terrein van de voormalige Vliegbasis Soesterberg.

In het nieuwe Nationaal Militair Museum worden de collecties samengebracht van het inmiddels gesloten Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg, dat 1 juli zijn deuren zal sluiten. Het nieuwe museum wordt gebouwd door Heijmans, waarbij de Rijksgebouwendienst namens Defensie optreedt als aanbestedende dienst. Heijmans verzorgt behalve het ontwerp, ook de bouw, de financiering, de museale inrichting en de facilitaire exploitatie van het complex voor een periode van 25 jaar.

Gebruikte bron(nen)