TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam brengt kinderen in aanraking met Jodenvervolging

In aanloop naar de Nationale Dodenherdenking / Bevrijdingsdag is de educatieve tentoonstelling Geen Kinderspel een bijzonder geschikte expositie om met kinderen te bezoeken. Deze tentoonstelling is tot en met 12 mei a.s. te zien in het OorlogsVerzets -Museum Rotterdam. Een bezoek aan deze expositie brengt jonge mensen in aanraking met de geschiedenis van de Jodenvervolging zonder hen angst aan te jagen. De nadruk ligt niet direct op de verschrikkingen maar op de manier waarop kinderen in een benarde situatie konden overleven.

Kracht en troost uit speelgoed
Deze ontroerende expositie geeft bezoekers de unieke kans om kennis te maken met de leefwereld van joodse kinderen tijdens de oorlogsjaren. De expositie toont speelgoed van kinderen die tijdens de oorlogsjaren in kampen zaten of ondergedoken waren en vertelt hun persoonlijke verhalen. Duidelijk is te zien hoe belangrijk speelgoed voor deze kinderen was en hoe ze kracht en troost konden halen uit hun creativiteit en fantasie. De onschuld en herkenbaarheid van het speelgoed maken de tentoonstelling bijzonder geschikt voor kinderen.

GRATIS entree & educatief materiaal BO en VO
Bij deze tentoonstelling is speciaal educatief lesmateriaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Om een bezoek aan Geen Kinderspel voor zoveel mogelijk schoolkinderen mogelijk te maken is voor schoolgroepen zowel de entree als het lesmateriaal gratis.

Informatie & reserveringen
Voor meer informatie en/of reserveringen 010-4848931 / info@ovmrotterdam.nl

Gebruikte bron(nen)