TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Uniek kijkje achter de schermen van de herinrichting Vliegbasis Soesterberg

Kom tijdens het Nationaal Museumweekend op 6 en 7 april 2013 naar het Militaire Luchtvaart Museum en neem de bus naar de Vliegbasis Soesterberg. U krijgt een uniek kijkje achter de schermen van de herinrichting van de Vliegbasis Soesterberg, de bouw van het Nationaal Militair Museum en de museumdepots.

Op de Vliegbasis Soesterberg, in het hangargebied, kunt u een kijkje nemen bij de bouw van het Nationaal Militair Museum waar de collecties van het Militaire Luchtvaart Museum (per 1 juli 2013 gesloten) en het Legermuseum (sinds 5 januari 2013 gesloten) samenkomen. Het wordt in opdracht van het ministerie van Defensie gebouwd door Heijmans en opent in het najaar van 2014 voor publiek.

Op het omliggende terrein, wat in opdracht door provincie Utrecht, gemeente Zeist en gemeente Soest wordt gerealiseerd, komt een prachtig natuurgebied met behoud van het militair erfgoed, waar gewandeld en gefietst kan worden. Aan de zuidkant wordt bovendien een woonwijk gerealiseerd.

De bus voert u verder naar het sheltergebied. Deze imposante gebouwen, waarin vroeger de straaljagers stonden, bevatten nu nieuwe geheimen.

Medewerkers en vrijwilligers van het projectbureau Vliegbasis Soesterberg, het Utrechts Landschap, de musea en Heijmans vertellen u op 6 en 7 april graag over het gebied, de plannen en het nieuwe museum.

Zaterdag 6 en zondag 7 april 2013 van 10.00 tot 16.30 uur. Toegang Militaire Luchtvaart Museum en vervoer per bus naar de vliegbasis gratis!

Gebruikte bron(nen)