TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Wereld in Oorlog #32 verschenen

Vorige week verscheen de nieuwste editie van het magazine Wereld in Oorlog (nr. 32). Met trots presenteert WIO daarin de eerste column van WIO-lezer Henk J.A. Hofland, onder de titel ‘Hoflands Oorlog’.

De in 1927 in Rotterdam geboren Hofland groeide op tussen de puinhopen van een kapot gebombardeerde stad. Hij is de éminence grise van de vaderlandse journalistiek en actief sinds de jaren ’50 voor diverse media, waaronder ‘NRC’, ‘De Groene Amsterdammer’ en diverse omroepen.Met zijn komst wordt, na bijna 20 afleveringen, de reeks ‘Oorlogsmysteries’ van Tomas Ross beëindigd.Naast vaste onderdelen als Korte berichten en Frontberichten boeken staan in deze aflevering de volgende artikelen:

De Black Tom aanslag van Edwin Ruis over sabotageacties en bomaanslagen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de V.S. werden gepleegd door de Duitse geheime dienst, in de jaren voor de Amerikaanse oorlogsdeelname.

De Wolfschanze van WIO-columnist Evertjan van Roekel. Hij bezocht de ruïnes van Hitlers oostelijke hoofdkwartier in de bossen van Oost-Pruisen en doet verslag in woord en beeld.

Hitlers vlucht naar Argentinië, waarin Martijn Steenbergen de beweringen fileert van de auteurs van ‘Grey Wolf’. In dit onlangs vertaalde boek wordt serieus betoogd dat Hitler is ontsnapt en samen met Eva en Blondi van zijn oude dag heeft genoten tot zijn dood in 1962.

Ook Gij behoort bij ons door Alex Dekker, die naar aanleiding van zijn gelijknamige boek een tipje van de sluier oplicht rond de NSKK, het vrachtwagenkorps van de NSDAP, waarin maar liefst circa 10.000 Nederlanders vrijwillig dienden. Een weinig bekende episode uit onze oorlogsgeschiedenis.

Europa’s laatste slagveld van Max van der Schriek over de op Texel gelegerde Georgische soldaten, die tegen de Duitsers in opstand kwamen in de nacht van 5 op 6 april 1945.

De WIO nieuwsbrief is enige tijd uit de roulatie geweest, maar de uitgever verwacht binnenkort weer een nieuwsbrief te kunnen versturen.

Bezoek de nieuwe website op www.wereldinoorlog.com, volg WIO op Twitter, 'like' de Facebookpage of wordt lid van de actieve LinkedIn-groep, waar u relevante links kunt delen met andere lezers of met elkaar in gesprek kunt gaan.

Gebruikte bron(nen)