TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nationaal Waterliniemuseum

Fort bij Vechten is door het rijk aangewezen als plek voor de vestiging van het Nationaal Waterliniemuseum. Fort Vechten is druk bezig met de realisatie van de plannen. De opening staat gepland voor najaar van 2014. Het museum wordt echt iets om trots op te zijn, een fantastische dag uit voor het hele gezin.

Het fort is het museum. Bezoekers krijgen informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en kunnen de geschiedenis van de linie en de forten beleven. Op het terrein en in de historische gebouwen komen thematische en interactieve experiences. In het spectaculaire, nieuwe museumgebouw bevindt zich de centrale expositie met in de patio een 50 meter lange, werkende maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Naast het fort lag vroeger Castellum Fectio, een Romeins fort aan de Limes, de noordgrens van Het Romeinse Rijk. Daarom is één gebouw gewijd aan de Romeinen. In een ander gebouw komt de natuur tot leven en krijgen de bezoekers informatie over natuur én over de vleermuizen op de forten en hun manier van leven.

Gebruikte bron(nen)