TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zwijndrecht Meeting - 16 februari 2003

Het General Marshall Museum of Groundtransportation te Zwijndrecht was het decor voor de vierde meeting van STIWOT/Go2War2. Ook de allereerste meeting, in 2001, vond plaats in dit gastvrije museum. (de tweede meeting/studiereis was in Bastogne, de derde in Overloon).
Bij de receptie aangekomen werden we hartelijk ontvangen door het personeel van de heer De Groot. We kregen dan ook alle medewerking om een infostand op te bouwen in de tweede conferentiezaal waar het aangenaam vertoeven was.

STIWOT was aanwezig met voorzitter Frank, secretaris Wilco, PR medewerker Don en huisfotograaf Ivo. Ook diverse andere medewerkers en afdelingsbeheerders waren aanwezig zoals Hans Molier, Sophia Vosmeer, Tom Notten, Jeroen Koppes, Sjoerd van de Wal, Roel Kerkhoff en nog vele anderen.
Met een assortiment aan fotoboeken en een demo van de nieuwe versie van de website presenteerden wij ons aan het publiek. De infostand was verder ingericht met materiaal van Toys Unlimited en spullen uit de collectie van de Band of Brothers website van STIWOT. Van deze laatstgenoemde tak van de Stichting was ook Joost van Doorn aanwezig.

Ivo had een fotoboek bij zich met een reportage over Dodenherdenking 2002, waar hij namens STIWOT bij aanwezig was geweest. Wilco presenteerde een infobord over de Discovery Documentaire ‘Expedition Bismarck’. Wilco was bij de pers-voorbeschouwing en infomeeting aanwezig namens STIWOT. En de man was ook al op Radio Noord Holland te horen tijdens een item over Winston Churchill!
Uiteraard hadden we de bouwtekeningen van de Fokker bij ons die aan STIWOT geschonken zijn. Meer geschiedenis was te vinden in documentatiemappen van Don en de recente geschiedenis van STIWOT was vastgelegd in een presentatiemap van Frank. De tijd vloog om.

De STIWOT informatie stand Geïnteresseerde bezoekers... Een korte toespraak


Het Marshall Museum is een geweldig decor voor een meeting. Naast de perfecte faciliteiten in de filmzaal en conferentieruimte biedt het een enorm assortiment aan voertuigen, in levensgrote diorama’s. (Compleet met gebouwen en veel extra details). Een ommetje door één van de vele hallen is een aangename onderneming. Naast de WO 2 collectie en diorama’s beschikt het museum ook over een selectie aan Russische voertuigen en moderner materieel waaronder een huizenhoog amfibisch voertuig. (Met banden van een meter of 2 hoog).

De bezoekers van deze STIWOT meeting kwamen niet alleen uit de directe regio, maar vanuit het gehele land. Sjoerd van de Wal was er, en Desirée Withaar kwam zelfs helemaal uit Zwolle voor deze meeting. Een volgende meeting zal in het najaar plaatsvinden waarbij we ernaar streven een centrale plek in Nederland te vinden zodat er nog meer bezoekers de weg naar onze ‘live’-show kunnen vinden.

Een zeer onderhoudende dag en erg leuk om van gedachten te wisselen met personen die je zelden ‘live’ ziet i.p.v. ‘online’. Persoonlijk was ik blij dat ik kon laten zien hoe het er nu voor staat met de WW2 rantsoenen die we produceren, sterker nog: twee van de bezoekers hebben me destijds via het forum actief geholpen met naspeurwerk en waren nu ook bij de meeting aanwezig!

We zijn er zeker in geslaagd om een brug te slaan van Internet naar een meeting waarbij de meeste medewerkers van STIWOT aanwezig zijn. Want naast het hele interactieve gebeuren is er gewoon behoefte aan eye-to-eye contact. Rest ons nog de vraag… gaan we dit jaar met STIWOT nog de grens over voor een studiereis?

Met vriendelijke groet,
Don van den Bogert

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 16-02-2003 19:14:18