TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zaterdag 4 en zondag 5 mei ‘Airborne Memories’

Zaterdag 4 en zondag 5 mei is een uitgelezen kans voor u om het Airborne Museum (nog) eens te bezoeken. Dit weekend worden het verhalenproject ‘Airborne Memories’, de innovatieve Verhalensecretaire en een geheel vernieuwde website gepresenteerd. Maar er is meer! Want ook dit jaar staan de inwoners en hun indrukwekkende verhalen over de Slag om Arnhem weer centraal in de Verhalenstoel.

Het verhalenproject gaat uit van burgerparticipatie waarin het museum nauw samenwerkt met Welzijnsorganisatie Solidez. Vrijwilligers interviewen medebewoners over hun ervaringen tijdens en na de evacuaties in 1944. Meer dan 150.000 mensen moesten huis en haard verlaten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Renkum. Het verhalenproject vormt mede de basis voor de tijdelijke tentoonstelling Airborne Memories – van huis en haard die in april 2014 wordt geopend.

Op zaterdag 4 mei vindt van 12:00-12:30 uur de feestelijke opening plaats. Nu denkt u misschien, waarom is dat voor mij interessant? Omdat de website ook een platform wordt voor ú als burger. Naast de eerder genoemde interviews worden ook uw verhalen en herinneringen aan de evacuatie na de Slag om Arnhem hier geplaatst. Bijvoorbeeld omdat u, uw ouders of grootouders of een familielid zelf huis en haard moesten verlaten. Het platform is voor iedereen.

Verder bent u gedurende het hele weekend welkom om in de Hall of Fame te luisteren naar de verhalen van de gasten die in de Verhalenstoel plaatsnemen. Tevens is er gelegenheid om uw eigen verhaal en herinnering aan de Slag om Arnhem en de evacuaties in de Verhalensecretaire in te voeren. De koffie en thee staan klaar! Houd de website in de gaten voor een gedetailleerd programma! Er zijn geen extra kosten aan het programma verbonden, u betaalt alleen de reguliere entreeprijs.

Gebruikte bron(nen)