TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Landelijk Amsterdam - Noord 1940 - 1945

"Landelijk Amsterdam - Noord 1940 - 1945" is de titel van een nieuw boek dat begin mei uitkomt. Het is geschreven door een aantal vrijwilligers uit Landelijk Noord die zeer verheugd zijn om dit boek aan u te presenteren!

In 2012 verscheen het boek 'Als wij vergeten is alles vergeefs geweest' als onderdeel van een lespakket voor basisschool 'De Weidevogel' in Ransdorp. Dit boek beschreef een aantal gebeurtenissen uit de oorlog in Landelijk Noord. Omdat er nog veel meer over dit onderwerp te vertellen was is besloten tot een uitgebreidere editie voor volwassenen. Veel (voormalige) bewoners van Landelijk Noord waren bereid om hun verhalen te delen tijdens bijeenkomsten of in interviews.

Wat er aan materiaal was, is aangevuld met informatie uit boeken en archieven. Gezamenlijk heeft dit geresulteerd in het boek 'Landelijk Amsterdam - Noord 1940 -1945' welke tijdens de 4 mei Herdenkingen in Ransdorp en Zunderdorp zal worden gepresenteerd.

Het boek 'Landelijk Amsterdam - Noord 1940 - 1945' is vanaf 6 mei te koop.

Verkoopadressen in Landelijk Noord:
• Ransdorp; kantoor Centrale Dorpenraad
• Holysloot; bij Wendelien Halbertsma, Dorpsstraat 80
• Durgerdam; bij Dick Reedijk, Durgerdammerdijk 113
• Zunderdorp; bij Henk Hagedoorn, 't Nopeind 10a en bij Marianne Vrolijk, Achtergouwtje 5
• Schellingwoude; bij Fam. Takken, Schellingwouderdijk 295

Daarnaast is het boek te verkrijgen bij:
• Plantage Boekhandel Van der Plas, Buikslotermeerplein
• Bruna Buikslotermeerplein

Het boek kost € 19,50. In de maand mei is het boek, alleen in Landelijk Noord, verkrijgbaar voor € 17,50 daarna betaalt u weer de normale prijs.

Gebruikte bron(nen)