TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tien jaar STIWOT - 22 januari 2012

Dit jaar bestaat STIWOT tien jaar! Maar hoe begon het ook alweer? De geschiedenis van STIWOT begint niet met de oprichting van de stichting, maar met de oprichting van Go2War2, tegenwoordig het grootste online naslagwerk over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Daarvoor gaan we terug naar het jaar 2000.

Go2War2 was het resultaat van twee websites die in de jaren 1999 en 2000 door Frank van der Drift, de oprichter van STIWOT, werden ontwikkeld. “Wings, The All in One Aircraft Page” was zijn eerste website. Vervolgens startte hij zijn eerste website over de Tweede Wereldoorlog met als titel “De Wo 2 informatie pagina”. Op 27 april 2000 zag Go2War2 het levenslicht en eind 2001 was Go2War2 uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige website over de Tweede Wereldoorlog. Steeds meer mensen werkten mee aan de website en de beheerskosten liepen op. Frank van der Drift besloot daarom om de website in een stichting onder te brengen. Op 22 januari 2002 richtte hij, op 20-jarige leeftijd, de Stichting Informatie Wereldoorlog Twee op, beter bekend als STIWOT.

Tien jaar later beheert STIWOT drie grote websites over de Tweede Wereldoorlog, heeft het een eigen Forum en een eigen reisafdeling. Al deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door meer dan 35 vaste vrijwillige medewerkers die ervoor zorgen dat STIWOT blijft groeien. STIWOT is dan ook een stichting met veel toekomstperspectief, maar de groei en ontwikkeling van de organisatie is afhankelijk van de inzet van medewerkers en onze financiële groei. Wilt u ons steunen bij de verdere professionalisering en uitbreiding van STIWOT dan kan dat als medewerker, donateur of sponsor. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 22-01-2012 00:00:00