TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nieuw informatiecentrum Amerikaanse begraafplaats Cambridge

Johan De Waele bezocht onlangs het Cambridge American Cemetery and Memorial in het Verenigd Koninkrijk. Sinds mei 2014 is hier een splinternieuw informatief centrum geopend met veel details vanuit Amerikaans oogpunt inzake de deelname van de VS aan de Tweede Wereldoorlog in Europa. Hieronder volgt een foto-impressie.

Het geheel bestaat uit verscheidene "touch screens" waarop je allerhande info kunt vinden, persoonlijke informatie van overledenen, een authentiek B17 bomvisier waarop je levensecht kunt voelen hoe het moet geweest zijn om te richten, enkele attributen van de militairen, een schroef van een B17 en veel meer. Verder zijn er informatieve panelen over de geallieerde landing zelf en alle voorbereidingen.

Kortom: echt een aanrader van formaat bij een bezoek aan Duxford (dat op +/- 15 km ligt) of Cambridge (dat op +/- 5 km ligt). Er is gratis parkeerruimte en je kunt het beste minimaal 2 uur uittrekken om alles rustig te bekijken. Overigens is ook de entree gratis.

Meer informatie is te vinden op de website van de American Battle Monuments Commission.








Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Johan De Waele
  • Gepubliceerd op: 25-08-2014 20:10:00