TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag OMG2014 Route Zuid van binnen uit

Het begon allemaal half augustus. Uw reporter was bij de open dag van Collection '39 - '45 in Winkel. Aldaar met Paul Visser staan praten over van alles en nog wat, maar ook over OMG2014. Of het mogelijk was om mee te rijden. Geen enkel probleem! was het antwoord. Terug naar nu, vanmorgen ging om 6:00 uur de wekker. Ik kon naar de tank-start in Borkel en Schaft, dat moest voor 8:00 uur, want dan gingen de wegen dicht. In Borken en Schaft was de boel echter al eerder dicht, maar ik liet me nu niet meer weerhouden door een wegversperrinkje. Aldoende kwam ik bij de tanks aan en kon ik plaatsnemen achter in een halftrack, wat wil je nog meer!

De stoet zou om 9:00 uur vertrekken, één van de begeleidende motoragenten gaf aan geen oponthoud te dulden en alles precies op tijd te willen hebben rijden. We vertrokken dan ook stipt om 9:00 uur, maar stonden na twee bochten al weer stil. Gelukkig reed het daarna aardig door, tot Valkenswaard, het eerste dorp op de route... Daar stonden we meteen een tijd stil.

Na Valkenswaard volgde Aalst en daarna al Eindhoven. Ook hier vielen we weer een tijdje stil omdat de route nog niet was afgezet, de motoragent hebben we helaas niet meer gesproken... Op de Kennedylaan in Eindhoven werd even lunchpauze gehouden en werd de Priest opgeladen op een trailer. Deze mocht helaas niet door Son heen. Al zou de Priest op de trailer zich na Son weer bij ons voegen. Na Son ging het via St. Oedenrode weer naar het basecamp in Veghel, waar we rond 3:00 uur arriveerden.























Wij hebben in al die jaren al veel fotoverslagen van evementen gemaakt, maar nog nooit 'embedded' zoals vandaag. Paul en de mannen, enorm bedankt voor deze fantastische dag!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 14-09-2014 21:32:06