Onthulling plaquette Buffalo monument in Middelburg

Dit najaar herdenkt het zuiden van Nederland dat het 70 jaar geleden is dat dit deel van het land werd bevrijd. 1 november is de dag van de officiŽle herdenking van de ĎDe Slag om de Scheldeí van de Provincie Zeeland. Deze grotendeels vergeten ĎSlag om de Scheldeí was de langste en hevigste veldslag op Nederlands grondgebied. De uitkomst van deze cruciale operatie was bepalend voor het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog.

Het programma van de Provincie Zeeland bestond uit een Herdenkings- en Bevrijdingstocht die Zeeuws-Vlaanderen en in het bijzonder Breskens verbond met de amfibische landingsplaatsen van Baarland, Westkapelle en Vlissingen. In Breskens werden alle Zeeuwse burgerslachtoffers herdacht.In Vlissingen was rond het middaguur de herdenking en onthulling van de nieuw ingerichte Vredesboulevard waarbij nu ook de in 1944 zo belangrijke Oranjemolen betrokken is.

In Middelburg werd er rond dezelfde tijd een plaquette onthuld bij het Buffalo monument dat aan de nieuwe ingang staat van Park Toorenvliedt. Vervolgens was er een herdenking van de Capitulatie op het Damplein in Middelburg en ter afsluiting van de dag werd er een defilť gehouden door het centrum van Middelburg naar de Markt voor een taptoe waarbij de deelnemende historische voertuigen opgesteld stonden zodat het publiek deze konden bezichtigen.

Hieronder de fotoís van de onthulling van de plaquette bij het Buffalo monument in Middelburg.
Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT / Mia van den Berg
  • Gepubliceerd op: 02-11-2014 10:23:17