Fotoverslag herdenking operaties Manna & Chowhound 2015

Op zaterdag 2 mei 2015 was er een herdenking van de operaties Manna (RAF) & Chowhound (USAF) te Rotterdam.

De herdenking begon met een wandeling vanaf het sportcomplex Sparta naar het Manna/Chowhound monument, gelegen in de Rotterdamse wijk Terbregge bij de geluidswal, onder muzikale begeleiding van de 48th Highlanders of Holland pipes and drums. Voor de bevolking van Rotterdam werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog 3600 ton voedsel gedropt op de plek waar nu de wijk Nieuw-Terbregge ligt.
Naast de burgemeester van Rotterdam, Commissaris van de Koning in Zuid Holland, diverse militaire vertegenwoordigers (o.a Nederland, Groot BrittanniŽ, Canada, AustraliŽ, New Zeeland, Polen en Duits-land) waren er ook een vijftiental veteranen aanwezig die destijds hebben deelgenomen aan deze operaties.

Na diverse korte toespraken, waar ook nog het Engelse prinselijk echtpaar geluk toe werd gewenst met de geboorte van hun dochter, werden er kransen gelegd bij het monument. Aansluitend werd er als eerbetoon diverse malen overgevlogen door een Lancaster van de Battle of Britain Memorial Flight en de Spitfire van de Historische Vlucht van de Koninklijke Luchtmacht.

Voor de muzikale begeleiding gedurende de herdenking bij het monument was de Marinierskapel van de Koninklijke Marine aanwezig.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Hans-Paul de Jong
  • Gepubliceerd op: 22-05-2015 18:57:00