TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tentoonstelling ‘Wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen!’ geprolongeerd

Aalsmeerderbrug – In het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 werd op 11 april jl. door Loco-Burgemeester Derk Reneman van de Haarlemmermeer de tentoonstelling geopend. De tijdelijke tentoonstelling wordt gehouden ter gelegenheid van de herdenking van de Duitse inval in Nederland 75 jaar geleden en de bevrijding 70 jaar geleden.

De tentoonstelling is een vierluik waarin aandacht wordt besteed aan de meidagen 1940, de wereld in oorlog, het leven voor burgers tijdens de Tweede Wereldoorlog en Haarlemmermeer 1940-1945 Nooit Meer! In deze tentoonstelling zijn veel voorwerpen en archiefstukken te zien die CRASH in het archief of depot bewaart. De titel van deze tentoonstelling is dan ook: ‘Wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen.’ Aanvankelijk zou de tentoonstelling aan het einde van deze maand worden beëindigd.

De belangstelling voor de tentoonstelling is groot daarom verheugt het ons dat we door de gemeente instaat gesteld zijn de tentoonstelling te verlengen tot 28 november 2015, dit geld ook voor de expositie van het werk van de luchtvaartschilder Thijs Postma.

Gebruikte bron(nen)