TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herfstvakantie in Nationaal Monument Kamp Vught

Speciaal voor kinderen
‘In het spoor van ooggetuigen' is een theatrale vertelling voor kinderen vanaf 8 jaar. Op zondag 18 oktober (13.00 en 15.00) kunnen kinderen op pad met ‘Joop’ en ‘Johanna’ uit de jaren veertig. Ontdek de geschiedenis van kamp Vught en ga mee in het spoor van deze ooggetuigen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden scholieren in groepsverband het museum voor een rondleiding. ‘In het spoor van ooggetuigen’ is speciaal ontwikkeld voor kinderen die op zondag met hun ouders/verzorgers, opa of oma Nationaal Monument Kamp Vught bezoeken. Dit is een van de ruim 300 activiteiten tijdens de landelijke Rabo Museumkidsweek. In de herfstvakantie (24 oktober t/m 1 november) is er dagelijks een rondleiding om 14.00 uur, behalve maandag 26 oktober. Ook is barak 1B extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur (behalve 26 oktober).


Op pad met ‘Joop’ en ‘Johanna’ (foto Pieter Bax)

Verhalen over kamp Vught
We maken een sprong terug in de tijd: terug naar oktober 1944. Het zuiden van Nederland is al bevrijd van de Duitse bezetter. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is in zicht. Kamp Vught is leeg, maar niet voor lang. Kamp Vught was een concentratiekamp: een kamp voor mensen die niet pasten in het wereldbeeld van de bezetter. Joop (Reginald Kluijtmans) is elektricien. Alles wat met stroom, stekkers en stopcontacten te maken heeft is zijn vak. Hij kent het kampterrein goed, want hij moest in de oorlog ook al in het kamp werken. Loop een eindje met hem mee; hij kan je veel vertellen over die tijd. Johanna (Angie Cotrotsos) was een gevangene van kamp Vught. Eigenlijk waren de Nazi’s op zoek naar haar broer. Omdat ze hem niet konden vinden, werden Johanna en haar familie opgepakt en naar kamp Vught gebracht. Zij kan je vertellen hoe het was om in het kamp te leven. Hoe zag je dag er dan uit? Mocht je je ouders nog wel zien?

Reserveren
Deelname is 1 euro (naast de entree tot Nationaal Monument Kamp Vught). Deze activiteit (60 minuten) is bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders/verzorgers.

Reserveren is mogelijk door voor 16 oktober een mail te sturen naar info@nmkampvught.nl o.v.v. het aantal deelnemers én het telefoonnummer.
‘In het spoor van ooggetuigen’ is ontwikkeld door stichting Droomproducties i.s.m. NM Kamp Vught met steun van het vfonds, de stichting Beschermers Nationaal Monument Kamp Vught, gemeente Vught, Prins Bernhard Cultuurfonds en Hermes regionaal business netwerk.

Gebruikte bron(nen)