TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herdenking Z.K.H. Prins Bernhard 2015

Op 1 december a.s. herdenkt Wageningen jaarlijks haar ereburger Z.K.H. Prins Bernhard door middel van een ceremonie bij de herdenkingsplaquette bij Hotel de Wereld. Sinds 1 december 2005 herdenkt Wageningen, Stad der Bevrijding, jaarlijks haar ereburger Z.K.H. Prins Bernhard door middel van een ceremonie bij de herdenkingsplaquette bij Hotel de Wereld. Op dinsdag 1 december aanstaande wordt de sterfdag van Z.K.H. Prins Bernhard voor de elfde keer herdacht.

Adoptieceremonie
De herdenkingsplaquette bij Hotel de Wereld is sinds 2012 geadopteerd door OBS De Tarthorst uit Wageningen. Groep acht van deze basisschool heeft een jaar lang voor dit monument gezorgd en groep zeven neemt dit op 1 december 2015 over. Tijdens de ceremonie zullen de begrippen vrede, vrijheid en veiligheid aan bod komen. Door de ceremonie krijgen deze begrippen meer inhoud voor de leerlingen van OBS De Tarthorst.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de adoptieceremonie, die plaatsvindt op het 5 Mei plein, bij te wonen. De ceremonie start om 11.00 uur en wordt muzikaal begeleid door onder andere De Harmonie en een solo Piper van Pegasus Pipes & Drums.

Gebruikte bron(nen)