TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Laatste maand aangebroken voor Achterhoeks Museum 1940-1945

Velen hebben de afgelopen weken nog een bezoek gebracht aan het museum nu het nog kan. Zondag 20 december om 17.00 uur sluit het oorlogsmuseum in Hengelo definitief. Ook omroep Gelderland gaat nog uitgebreid aandacht aan het museum besteden omdat ze het jammer vinden dat de collectie naar Overloon in Brabant gaat verhuizen.

Ridders van Gelre en Omroep Gelderland
Maandag 7 december zal de TV uitzending gaan over de vergeten bevrijdingsopmars van de Geallieerden vanuit de Achterhoek naar heel Noord Oost Nederland. Renť Arendsen en Jean Kreunen toeren met een Jeep door de Achterhoek.
Zaterdag 12 december is het museum de hele ochtend GRATIS toegankelijk voor de luisteraars van de Gelredag op Radio Gelderland met opnieuw Renť Arendsen live vanuit het museum in Hengelo.

Genomineerd voor de vrijwilligersprijs van gemeente Bronckhorst
Op de valreep hebben we geweldig nieuws gekregen van de gemeente Bronckhorst. Het team van 25 vrijwilligers van het Achterhoeks Museum 1940-1945 is genomineerd voor de vrijwilligersprijs van Bronckhorst. Op 6 januari 2016 horen ze welke van de drie plaatsen ze hebben gekregen. Misschien een mooie beloning voor 14 jaar inzet.

Laatste kans
Kom nu het nog kan, de laatste 4 weken zijn aangebroken, we zijn tot en met zondag 20 december geopend van woensdag tot en met zondag dagelijks van 13-17 uur. Achterhoeks Museum 1940-1945 Marktstraat 6 Hengelo Gld.

Gebruikte bron(nen)