TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bekijk "Memories in Mud" op History of War TV

Op het YouTube-kanaal "History of War TV" worden (radio)documentaires en unieke beeldopnames van de Tweede Wereldoorlog getoond. Het is een initiatief van Double Motion, een dynamisch en creatief bedrijf op het gebied van sales, marketing en promotie. Op het kanaal en hieronder kunt u de documentaire "Memories in Mud" van Raoul de Zwart en Arthur van der Starre uit 2011 compleet bekijken.



8 november 1941… Bij het Noordhollandse dorpje Berkhout stort een Engelse bommenwerper neer. De 4-koppige crew overleeft de crash niet. De piloot en de navigator van het toestel worden begraven op het oorlogskerkhof van Bergen, maar de boordschutters worden als vermist opgegeven… Zij worden, samen met de wrakstukken van hun vliegtuig, begraven in de Noordhollandse zachte klei.

En dan begint voor de nabestaanden van de vermisten een lange zoektocht, die ruim 65 jaar zal duren…
Memories in Mud volgt - dicht op de huid en met compassie voor alle betrokkenen - het bergingsproces, laat Ierse en Engelse nabestaanden en ooggetuigen aan het woord en toont de werkers van Defensie (bergings- en identificatiedienst en Explosieven Opruimingsdienst) van een zeer betrokken en bijzondere kant, in wat wellicht de laatste grote berging in Nederland is.

Gebruikte bron(nen)