TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bekijk "Verbroken Stilte" op History War TV

Op het YouTube-kanaal "History of War TV" worden (radio)documentaires en unieke beeldopnames van de Tweede Wereldoorlog getoond. Het is een initiatief van Double Motion, een dynamisch en creatief bedrijf op het gebied van sales, marketing en promotie. Op het kanaal en hieronder kunt u de documentaire "Verbroken Stilte" van regisseur Bob Entrop uit 2012 compleet bekijken.



Waarom rust er een groot taboe op de genocide op de Roma en Sinti? Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er 500.000 van hen omgebracht. De in Kosovo geboren Roma radioverslaggever Orhan Galjus gaat op zoek naar het antwoord op deze vraag. In 'Verbroken Stilte' reist hij samen met Bob Entrop door Duitsland en Polen en ontmoeten Roma uit verschillende landen. Galjus ziet hoe de geschiedenis van toen zich in het heden herhaalt door de toenemende mate van discriminatie van zijn volk. Hij roept de Sinti en Roma op tot een positieve, geweldloze verandering.

Gebruikte bron(nen)