TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bekijk "Spoor van 100.000 Doden" op History of War TV

Op het YouTube-kanaal "History of War TV" worden (radio)documentaires en unieke beeldopnames van de Tweede Wereldoorlog getoond. Het is een initiatief van Double Motion, een dynamisch en creatief bedrijf op het gebied van sales, marketing en promotie. Op het kanaal en hieronder kunt u de documentaire "Spoor van 100.000 Doden" van Twan Spierts uit 2014 compleet bekijken.



Spoor van 100.000 doden is de eerste documentaire over Nederlandse krijgsgevangenen aan de Birma-Siam Spoorweg. We volgen de veteranen Felix Bakker en Hans Wessels en de kleinzoon van Eduard Johannes, een van de meer dan 3.000 Nederlandse slachtoffers.

Tijdens een pelgrimsreis door Thailand vertellen zij over de aanleg van de spoorlijn van Birma naar Thailand, door krijgsgevangenen van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Historische beelden, animaties en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af en leveren een uniek kijkje in de geschiedenis op.

Gebruikte bron(nen)