TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Operation Goodwood Lectures

Na de oorlog werd er veel onderzoek gedaan naar bepaalde veldslagen in de Tweede Wereldoorlog. Operation Goodwood was er daar een van. Operation Goodwood was deel van de slag om Caen in Normandië en vond plaats tussen 18 en 20 juli 1944. Het had als doel om onder andere de hoger gelegen gebieden rond de Bouguébus heuvelkam te veroveren en zo veel mogelijk Duitse tanks uit te schakelen. De operatie werd uitgevoerd door drie Armoured Divisions.

Na de oorlog zijn er vele boeken over dit onderwerp geschreven. De slag werd echter ook gebruikt in de opleidingen voor Britse militairen. Onderdeel van het programma was ook een Battlefield Tour over het voormalige slagveld onder leiding van de Duitse en Britse soldaten die er bij waren. Daarnaast is er een videoserie opgenomen die sindskort ook op het internet te vinden is. De verschillende delen staan hieronder.



In de serie komen een groot aantal bekende namen voor, waaronder: General Roberts, commandant van de Britse 11th Armoured Division, Oberst Von Luck, commandant van het Duitse 125. Panzergrenadier Regiment van de 21.Panzerdivision, Major Close, een tankcommandant in de 11th Armoured Division en Lieutenant Freiherr von Rosen, een Duitse tankcommandant.















Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 16-12-2015 21:31:00